varldsnyheter.blogg.se

Vi är en grupp på Kungsängsgymnasiet i Sala som läser en kurs som heter internationella relationer. Vi går i trean på samhällsprogrammet och bloggar om några konflikter runt om i världen som intresserar oss.

Kina - Hong Kong

Kategori: Kina - Hong Kong

Kina har nu varit kinesiskt styrt i 15 år. När Kina fick tillbaka makten i Hongkong från britterna så lovade de att det skulle vara ett land, två system men Kina har börjat bestämma mer i Hong Kong. Fria val ska införas år 2017 i Hong Kong men enligt statsvetaren Brian Fong kan det bli en så kallad styrd demokrati som finns i Ryssland och Singapore.
Flera som bor i Hongkong har sagt att censuren i medierna i Hongkong har blivit mycket mer påtaglig, poliserna är våldsammare och man har gripit många fler än förut i Hongkong på senaste tiden.
   Den nuvarande regeringschefen är Peking-vänlig och regeringen får inte igenom många förslag för att de som är Peking-lojala röstar nej.
De som bor i Hongkong hade mer tillit till regeringen som styrde när Hongkong var en brittisk koloni, då man hade fler rättigheter.

KOMMENTARER:

  • Mirjam säger:
    2014-11-25 | 15:55:11

    Intressant! Är demonstrationerna helt slut nu eller fortsätter människor att vara ute?

Kommentera inlägget här: