varldsnyheter.blogg.se

Vi är en grupp på Kungsängsgymnasiet i Sala som läser en kurs som heter internationella relationer. Vi går i trean på samhällsprogrammet och bloggar om några konflikter runt om i världen som intresserar oss.

Vad har förändrats i vardagen på Krim?

Kategori: Ukraina


- Efter omröstningen på Krim skedde många förändringar och den första redan efter tre veckor, den 30 mars så infördes moskvatid för invånarna på Krim. Hela två timmar fram. Men detta är bara en av flera förändringar, vardagen blir allt mer rysk för tiden som går. I slutet av mars och början på april sades det även att utbildningssystemet för skolorna skulle läggas om.

- Medborgarskap och passen kan komma att bli ett stort problem, några av invånarna vill behålla sitt Ukrainska medborgarskap. Samtidigt tvekar Ryssland på om det ska bli tillåtet med dubbla medborgarskap. 

- Vill invånarna på Krim fortfarande se ukrainska kanaler kommer man behöva kabel-tv. Annars har tvn blivit rysk i de analoga kanalerna och valutan i affärerna har likaså blivit rysk. 

- Ryssland kommer även kräva fastighetsbevis för invånarna på krim. Detta gör att invånare i Ukraina med semesterhus på halvön blir alltmer oroliga för att dem ska bli av med sitt. 
 
Det blir många nya system att förstå och hantera i vardagen för invånarna på Krim. 
 
Louise Tengwall 

KOMMENTARER:

  • Mirjam säger:
    2014-11-25 | 16:07:35

    Intressant! Bra att du visar hur vanliga människor har det.

Kommentera inlägget här: